Mancare de rosii
Ingrediente:
- 1 kg rosii proaspete
- 2 cepe potrivite
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 5 catei usturoi
- patrunjel
Modul de preparare al mancarii de rosii:
Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete. Usturoiul si ceapa se toaca marunt.
Separat, intr-o cratita se pun cele trei linguri de ulei, se lasa la incins dupa care se pune la calit ceapa. Cand aceasta a capatat o culoare aurie se adauga usturoiul, se mai lasa putin, se adauga rosiile si se lasa lasa la fiert pana cand s-au inmuiat bine atat rosiile, cat si ceapa si usturoiul. Daca simti nevoia, poti pune si o lingura de apa in timpul fierberii. Se potriveste cu sare si piper si se presara patrunjelul tocat.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru mancarea de rosii, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!