Miel cu ciuperci
750 g carne,
400 g ciuperci,
1 lingurã unt sau unturã,
1 ceapã micã,
1 cana apa,
2 linguri smântânã,
1 linguritã fãinã,
piper,
sare.
Se prãjesc în aceeasi cratitã, cu o lingurã de unt sau de unturã, carne, o ceapãtãiatã mãrunt si ciupercile spãlate si tãiate felii subtiri.Se adaugã sare. Când începe totul sã
se rumeneascã, se toarnã apa si se lasã sã scadã. Dacã mâncarea este prea
scãzutã, se mai adaugã putinã apã. Cu un sfert de orã înainte de a servi,
se amestecã smântâna cu fãina si piperul, se toarnã peste mâncare si se lasã sã dea 2—3
clocote.
Se poate pregãti aceeasi mâncare fierbând separat ciupercile tãiate felii. Se pun în mîncare
odatã cu smântâna si se lasã sã dea împreunã câteva clocote.