Mini tarta de capsuni
Ingrediente:
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 100 g unt
- doua oua
- 100 g brânza dulce
- 100 g ciocolata
- 100 g smântâna
- doua lingurite zeama de lamâie
- o jumatate de lingurita esenta de vanilie
- doua plicuri zahar vanilat
- 30 de capsuni fara codite
Mod de preparare pentru mini-tarte cu capsuni:
Se face un aluat din faina, unt, 100 g zahar, cele doua oua si zaharul vanilat. Se framânta bine si se fac bile din aluat care se înfasoara în folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Între timp, se încinge cuptorul la 200 grade, dupa care se reduce temperatura usor pâna la 180 de grade. Bilutele se scot din frigider, se desfac de folie, se întind si se pun în forme de tarta, dupa care se baga la cuptor pentru 20 de minute si se lasa la racit.
Dupa ce mini-tartele se racesc se pune la topit ciocolata in baie de abur, se glazureaza blaturile de tarta si se lasa sa se întareasca.
Se bate crema de brânza cu zaharul ramas cu ajutorul unui mixer timp de 3 minute. Se adauga smântâna, esenta de vanilie si sucul de lamâie se se amesteca bine.
Crema obtinuta se pune în parti egale peste tarte dupa care se pun capsunile feliate.
Pofta buna!