Mucenici
Ingrediente aluat
- un kg faina
- 100 gr zahar
- 30 gr drojdie
- un plic zahar vanilat
- doua linguri ulei
- 400 ml apa
Pentru ornat
- 100 gr miere
- 400 gr nuca macinata
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se adauga apa calduta si se framânta. Se lasa aluatul la crescut într-un loc calduros, cam o ora si jumatate pâna devine pufos. Când aluatul a crescut, se ia câte o bucata din acesta, se ruleaza si se formeaza baghete de un cm si jumatate grosime, apoi se fomeaza mucenicii. Se unge tava cu putin ulei si se aseaza mucenicii în ea, se baga la cuptor si se lasa pâna se rumenesc.
Între timp, se toaca miezul de nuca marunt sau se sfarâma cu un sucitor de coca.
Când mucenicii sunt gata, se scot din cuptor, se ung cu miere si se presara miezul de nuca sfarâmat.
Pofta buna!
Timp de pregatire: o ora jumate
Complexitate redusa