Musaca de legume
Ingrediente necesare pentru prepararea unei musaca de legume:
- 1 dovlecel potrivit
- 1 conopida medie
- 2 cepe
- 2 rosii
- 4 oua
- 500 g ciuperci
- 300 g branza de vaca
- 100 g unt
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru musaca de legume:
Se curata conopida, dovleceii si ciupercile. Dovleceii se dau prin razatoarea mare si se lasca la scurs intr-o strecuratoare. Conopida se desface in buchetele, se pune la fiert in apa cu sare si se lasa circa 15 minute. Intr-un vas incapator se pune dovlecelul, conopida fiarta, branza, sare, piper si se amesteca bine.
Separat, calim in unt ceapa taiata bucatele. Dupa ce a inceput sa capete o culoare aurie se pun si ciupercile feliute. Se lasa la foc mic pana scade apa de la ciuperci.
Intr-o tava se pune un strat din compozitia de branza, dupa care al doilea strat este din amestecul de ciuperci cu ceapa iar deasupra se pun ouale batute cu rosiile taiate rondele. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si se lasa circa 40 de minute.
Cand musacaua este gata, se scoate din cuptor si se presara patrunjel deasupra.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de musaca de legume, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!