Negresa
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 350 g zahar
- 250 g faina
- 250 g margarina
- trei linguri cacao
- trei oua
- praf de copt
- o ciocolata
- nuca de cocos
Mod de preparare
Margarina, zaharul, cele trei linguri de cacao si laptele se pun într-o cratita pe foc, se amesteca si se lasa sa dea în clocot, dupa care se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga galbenusurile, faina si praful de copt si se amesteca bine.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia obtinuta.
Se pune într-o tava tapetata cu hârtie de copt compozitia si se baga la cuptorul încins în prealabil la 180 grade. Se lasa 15 minute si se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce prajitura este gata, se lasa putin la racit, apoi se topeste ciocolata si se întinde peste prajitura. Deasupra se pune nuca de cocos si se poate taia în forma de romburi.
Pofta buna!