Ostropel de pui
Ingredientele necesare prepararii ostropelului de pui:
- 600 gr piept de pui
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 50 gr faina
- 2 rosii
- 6 catei de usturoi
- 25 ml vin alb
- 1/2 kg de cartofi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- apa
Mod de preparare al ostropelului de pui:
Pieptul de pui se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Apoi, morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se
spala si se taie marunt. Faina se cerne, iar rosiile se curata de pielite si se toaca marunt.
Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
Carnea de pui, ceapa si morcovii se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosiile si sarea. Se completeaza cu 500 ml apa si se fierbe aproximativ 15-20 de minute.
Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne. Se adauga usturoiul si se mai lasa sa fiarba inca 15 minute. La sfarsit, se adauga vinul si patrunjelul tocat marunt si se potriveste cu sare daca mai este nevoie.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru ostropelul de pui, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!