Pandispan cu nuca
Ingrediente pentru prepararea pandispanului cu nuca:
- 8 oua
- 350 gr zahar
- 200 gr faina
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri apa clocotita
- visine din compot
- 300 gr nuci
- zeama si coaja de la o lamaie
- esenta de rom
- sare
Mod de preparare al pandispanului cu nuca:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu ajutorul unui mixer impreuna cu un praf de sare. Se adauga putina zeama de lamaie si se mixeaza in continuare. Se adauga zaharul si se incorporeaza bine.
Galbenusurile se amesteca cu putina sare si cu 2 linguri de zahar, pana se omogenizeaza bine. Se pune apa fierbinte si se amesteca usor, se incorporeaza apoi si uleiul. Galbenusurile se amesteca usor in compozitia de albusuri, se adauga faina treptat si se amesteca de jos in sus. Se pune coaja de lamaie si esenta de rom, se amesteca, dupa care se pun trei sferturi din compozitie in tava tapetata ci hartie de copt, se presara visinele si miezul de nuca, apoi se pune si restul compozitiei.
Se baga la cuptor pentru circa jumatate de ora, se face testul cu scobitoarea, iar daca scobitoarea este curata, se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca.
Se taie cand s-a racit si se poate adauga pe deasupra zahar pudra, dupa gust!
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru pandispanul cu nuca, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!