Papanasi
Ingrediente:
- 500 g brânza proaspata si grasa de vaci
- trei oua
- 250 g faina
- 100 g zahar
- o lingurita bicarbonat de sodiu stins în trei lingurite zeama de lamâie
- coaja rasa de la o lamâie
- ulei pentru prajit
- sare
- smântâna
- dulceata
Mod de preparare pentru papanasi:
Brânza de vaci se amesteca cu un praf de sare, cu coaja de la lamâie si cu trei galbenusuri si zaharul. Se adauga bicarbonatul stins. Albusurile se bat spuma, se adauga peste compozitie cu miscari usoare, apoi, 200 g faina pe care o amestecam de jos în sus (restul urmând sa fie folosita la formarea papanasilor).
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza bilute pe care le apasam cu degetul pe centru.
Între timp se pune uleiul la încins si se prajesc papanasi pe ambele parti pâna se rumenesc (flacara sa fie la jumatate, altfel nu se prajesc si în interior).
Se servesc calzi cu smântâna si dulceata.
Pofta buna!