Pasca cu brânza

Ingrediente aluat

  • jumatate de kg faina
  • 25 g drojdie
  • 150 g zahar
  • sase linguri de ulei
  • o cana de lapte
  • trei galbenusuri
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • sare

Ingrediente umplutura

  • 250 g brânza de vaci
  • 100 g zahar
  • doua oua
  • doua linguri smântâna
  • doua pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare aluat

Se ia o lingura de faina care se amesteca cu 100 ml lapte fierbinte. Dupa ce laptele se raceste se adauga si drojdia împreuna cu 50 g zahar. Se lasa la crescut 15 minute într-un loc cald.

Cele trei galbenusuri se freaca bine cu zaharul ramas, sarea si laptele caldut si se adauga si restul de faina.

Se pune totul într-un castron mare si se framânta, din când în când se mai adauga putin ulei.

Dupa ce aluatul e gata se împarte în doua parti egale. Din prima parte se face o foaie care se întinde în tava tapetata cu hârtie de copt. Cealalta parte se împleteste în trei. Se pune peste foaia din tava in forma de cerc.

Se lasa sa creasca aproximativ 20 de minute într-un loc cald.

Mod de preparare umplutura

Se amesteca toate ingredientele pâna când se obtine o crema fina.

Dupa ce aluatul a crescut, peste el se adauga compozitia si deasupra se unge cu un ou batut.

Se baga tava la cuptor si se lasa circa o jumatate de ora, pâna se rumeneste.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai


VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 24.11.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook