Pasca cu brânza
Ingrediente aluat
- jumatate de kg faina
- 25 g drojdie
- 150 g zahar
- sase linguri de ulei
- o cana de lapte
- trei galbenusuri
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- sare
Ingrediente umplutura
- 250 g brânza de vaci
- 100 g zahar
- doua oua
- doua linguri smântâna
- doua pliculete zahar vanilat
- esenta de rom
Mod de preparare aluat
Se ia o lingura de faina care se amesteca cu 100 ml lapte fierbinte. Dupa ce laptele se raceste se adauga si drojdia împreuna cu 50 g zahar. Se lasa la crescut 15 minute într-un loc cald.
Cele trei galbenusuri se freaca bine cu zaharul ramas, sarea si laptele caldut si se adauga si restul de faina.
Se pune totul într-un castron mare si se framânta, din când în când se mai adauga putin ulei.
Dupa ce aluatul e gata se împarte în doua parti egale. Din prima parte se face o foaie care se întinde în tava tapetata cu hârtie de copt. Cealalta parte se împleteste în trei. Se pune peste foaia din tava in forma de cerc.
Se lasa sa creasca aproximativ 20 de minute într-un loc cald.
Mod de preparare umplutura
Se amesteca toate ingredientele pâna când se obtine o crema fina.
Dupa ce aluatul a crescut, peste el se adauga compozitia si deasupra se unge cu un ou batut.
Se baga tava la cuptor si se lasa circa o jumatate de ora, pâna se rumeneste.
Pofta buna!