Paste cu spanac la cuptor

Ingrediente pentru prepararea pastelor cu spanac la cuptor:

  • 500 g paste (penne)
  • 400 g piept de pui
  • 500 g spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g cascaval ras
  • 250 ml smantana
  • ulei pentru prajit
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • apa

Mod de preparare al pastelor cu spanac la cuptor:

Se pune la fiert intr-o oala apa impreuna cu putina sare si ulei. Dupa ce apa a inceput sa fiarba se pun si pastele si se lasa aproximativ 15 minute.
Separat, se pune ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se adauga pieptul de pui si se lasa pana se rumeneste. Dupa ce este gata se scoate si se condimenteaza cu sare si piper.
Spanacul se tine cateva minute in apa clocotita dupa care se baga intr-un jet de apa rece si se pune la scurs intr-o strecuratoare, apoi se toaca marunt.
Usturoiul se paseaza si se amesteca cu pastele, spanacul si cimbrul si se pun intr-o forma unsa cu unt. Deasupra amestecului din tava se pune pieptul de pui si se pune cascavalul ras amestecat cu smantana. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 175 grade si se lasa aproximativ o jumatate de ora.

Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de paste cu spanac la cuptor, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!

 

Recomanda prietenilor tai


ITI RECOMANDAM DIN BUCATARIA FAVORITA

VREMEA AZI

  • Bucuresti25 oC
  • Cluj-Napoca24 oC
  • Timisoara27 oC
  • Constanta18 oC
  • Iasi23 oC
  • Oradea26 oC
  • Brasov23 oC
  • Galati21 oC
vezi prognoza inteaga

CURS VALUTAR

CURSUL PENTRU 22.11.2024

  • 1 EUR4.7627 Lei
  • 100 HUF1.4561 Lei
  • 1 GBP5.4233 Lei
  • 1 USD4.2726 Lei
  • 1 CHF4.2298 Lei
vezi cursul valutar

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook

favorittv.ro foloseşte COOKIES. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii >

Favorit TV
Apasa "Like"
daca vrei sa urmaresti Favorit TV pe Facebook