Paste cu spanac la cuptor
Ingrediente pentru prepararea pastelor cu spanac la cuptor:
- 500 g paste (penne)
- 400 g piept de pui
- 500 g spanac
- 2 catei de usturoi
- 250 g cascaval ras
- 250 ml smantana
- ulei pentru prajit
- cimbru
- sare
- piper
- apa
Mod de preparare al pastelor cu spanac la cuptor:
Se pune la fiert intr-o oala apa impreuna cu putina sare si ulei. Dupa ce apa a inceput sa fiarba se pun si pastele si se lasa aproximativ 15 minute.
Separat, se pune ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se adauga pieptul de pui si se lasa pana se rumeneste. Dupa ce este gata se scoate si se condimenteaza cu sare si piper.
Spanacul se tine cateva minute in apa clocotita dupa care se baga intr-un jet de apa rece si se pune la scurs intr-o strecuratoare, apoi se toaca marunt.
Usturoiul se paseaza si se amesteca cu pastele, spanacul si cimbrul si se pun intr-o forma unsa cu unt. Deasupra amestecului din tava se pune pieptul de pui si se pune cascavalul ras amestecat cu smantana. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 175 grade si se lasa aproximativ o jumatate de ora.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de paste cu spanac la cuptor, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!