Pate de ficat facut in casa
Ingrediente necesare pentru pateul de ficat de pui:
- 500 g ficat
- 1 pachet unt
- 4 oua
- 1 ceapa
- 1 morcov
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare al pateului de ficat de pui:
Se curata ficatul de toate pielitele si se pune la fiert intr-o oala cu apa impreuna cu ceapa si morcovul taiate cubulete. Cand apa incepe sa fiarba se pune ficatul, impreuna cu boabele de piper si foaia de dafin. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a fiert, ficatul se scoate si se pune intr-o strecuratoare iar ceapa si morcovul se arunca. Apoi, ficateii se paseaza cu ajutorul unui mixer, se adauga galbenusurile fierte sfaramate si untul la temperatura camerei. Se mixeaza bine pana se obtine o pasta fina.
Se baga la frigider timp doua ore dupa care poate fi servit.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de pate de ficat facut in casa, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!