Peste alb in camasa de branza
Ingredientele necesare prepararii pestelui alb in camasa de branza:
• 4 fileuri de cod (salau, merluciu) 200 grame fiecare
• cateva picaturi de lamaie
• cateva picaturi de sos picant "Worchester"
• cateva picaturi de otet
• sare
• piper negru
• 4 oua
• 2 linguri de faina
• 125 grame cascaval ras
• 1 praf de nucsoara
• 1 priza de piper alb macinat
• 1 ceasca de verdeturi tocate bine (marar, patrunjel)
• 3 - 4 linguri unt
Modul de preparare al pestelui alb in camasa de branza:
Se spala fileurile de peste, se usuca, se stropesc cu sucul de lamaie, sosul picant si otetul. Se presara cu sare, piper si se baga 15 minute la frigider. Se bat bine ouale, intr-o farfurie adanca, se adauga faina si cascavalul ras.
Se pune sare, piper, nucsoara si piperul alb, macinat. Se pun si verdeturile tocate. Se unge o forma de budinca cu unt si se pun fileurile de peste inauntru. Se toarna deasupra compozitia de oua, verdeturi si branza si se baga la cuptor timp de 20 de minute.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru pestele alb in camasa de branza, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!