Peste la cuptor
Ingredientele pentru peste la cuptor
- un kg peste
- doi morcovi
- doua cepe
- un ardei gras
- trei-patru linguri ulei de masline
- doua foi de dafin
- cinci catei de usturoi
- trei linguri bulion
- 200 ml vin alb
- piper boabe
- putina apa
- sare
Mod de preparare
Curatam pestele îl spalam, taiem, condimentam si îl punem într-o tava. Adaugam ceapa taiata feliute subtiri, morcovul taiat rondele si ardeiul gras taiat cubulete. Peste care punem uleiul de masline, vinul alb, piperul si putina apa si sare.
Înainte de a baga tava la cuptor o acoperim cu staniol. Lasam pestele la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Dupa ce pestele e gata, dam staniolul jos, adaugam cateii de usturoi tocati marunt, bulionul si mai lasam pestele 10 minute la cuptor.
Se serveste cu felii de lamâie deasupra, legume fripte sau fierte si cu multa verdeata.
Pofta buna!