Piept de pui la tava cu sos de rosii
Ingredientele necesare prepararii pieptului de pui la tava cu sos de rosii:
- 1/2 de kg piept de pui dezosat
- 3 linguri ulei de masline
- 100 ml vin
- sare
- piper
- patrunjel
Ingredientele necesare prepararii sosului de rosii:
- 2 cepe
- 5 catei usturoi
- 4 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Modul de preparare al pieptului de pui la tava cu sos de rosii:
Intr-un vas se pregateste un amestec din ulei, vin, sare, piper si patrunjel tocat marunt, apoi se unge pieptul de pui cu acest sos. Carnea se lasa in amestecul pregatit la rece pentru aproximativ doua ore.
Separat se pregateste sosul. Ceapa se taie marunt, la fel si usturoiul. Se pun la calit in ulei incins, se adauga rosiile taiate cubulete si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa pe foc aproximativ un sfert de ora, pana cand sosul a capatat o consistenta mai groasa.
Pieptul de pui se pune intr-o tava, impreuna cu sosul in care a stat la macerat si 200 ml de apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptorul incins in prealabil la 200 grade. Dupa ce au trecut 30 de minute, se scoate folia de aluminiu si se adauga sosul facut din rosii si se baga din nou la cuptor pentru inca 20 de minute.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru pieptul de pui la tava cu sos de rosii, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!