Piersici coapte cu vanilie si mirodenii
Ingrediente necesare pentru piersici coapte cu vanilie si mirodenii:
- 4 piersici coapte, dar tari
- 4 linguri de miere
- sirop de piersici pt stropit
- 1 baton scortisoara
- 1 baton vanilie
- 1 lingura smantana
Mod de preparare al piersicilor coapte cu vanilie si mirodenii:
Piersicile se taie in doua, se scot samburii, apoi se taie jumatatile in doua.
Intr-o tava se pun feliile de piersici, intr-un singur strat, se presara mirodeniile si vanilia peste piersici, apoi se stropesc cu mierea si siropul de piersici. Tava se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade, se lasa aproximativ 25 de minute, pana ce piersicile se caramelizeaza usor pe margini.
La sfarsit se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se servesc cu o lingura de smantana.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de piersici coapte cu vanilie si mirodenii, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!