Piftie de porc
Ingredientele necesare pentru prepararea piftiei de porc:
- 1/2 jumatate de cap de porc
- 250 g carne macra
- 4 picioare de porc
- 2 frunze de dafin
- 1 ceapa
- 2-3 morcovi
- 2 capatani de usturoi
- sare si piper
- patrunjel
- apa
Modul de preparare al piftiei de porc:
Se curata foarte bine capul si picioarele de porc, se spala si se taie bucati. Carnea macra se fierbe intreaga. Se pune intr-o oala de 8 litri toata carnea impreuna cu ceapa, morcovii si o umplem cu apa. Carnea trebuie lasata sa fiarba la foc foarte mic, descoperita. Dupa o jumatate de ora adaugam sare, piper, foile de dafin si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate.
Cand carnea este fiarta, dam oala de pe foc, strecuram zeama. Portionam carnea si o punem in castroane. Zeama ramasa se amesteca cu usturoiul maruntit pana capata un gust placut dupa care o strecuram din nou si o punem peste carne. Pentru decor se adauga morcovul taiat rondele si cateva frunze de patrunjel verde.
Se lasa la rece pana se incheaga.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru piftia de porc, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!