Placinta cu branza dulce
Ingredientele necesare aluatului:
- 400 g faina
- 4 oua
- 100 ml lapte
- 50 g zahar
- 20 g drojdie
- 100 g unt
- 1 lingura ulei
- coaja de la o lamaie
- sare
Ingredientele necesare umpluturii:
- 200 g branza de vaci proaspata si dulce
- 70 g zahar pudra
- 2 oua
- zahar vanilinat
Ingrediente decor:
- susan
- 1 albus
Modul de peparare al placintei cu branza dulce:
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si doua linguri de lapte cald, apoi se presara putina faina. Se lasa apoi intr-un vas caldut circa 10 minute, pana maiaua a crescut.
Se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu o lingura de ulei.
Separat, faina cernuta se pune intr-un vas, se formeaza o gropita in mijocul ei, apoi se pune maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie, sare si la urma albusul spuma impreuna cu untul topit.
Se amesteca totul bine pana se formeaza un aluat care se lasa la crescut aproximativ o ora, la loc cald.
Compozitia de umplutura se face din toate ingredientele amestecate bine.
Apoi, aluatul se imparte in 10 parti egale, fiecare parte se modeleaza sub forma de bila, se intind bine, dupa care adaugam o lingura de umplutura, apoi se pliaza ca un plic. Se repeta la fel si cu celelalte noua. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun placintelele cu fata in jos, se ung cu albus si se presara susan.
Se baga placinta la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentre aproximativ 20 de minute. Se lasa la copt pana devin aurii.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru placinta cu branza dulce, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!