Placinta cu carne de pui
Ingrediente
- doua foi aluat foietaj
- un kg carne tocata de pui
- doua cepe
- cinci oua
- o cana gris
- patru linguri ulei
- un galbenus
- patru linguri lapte
- doua linguri faina pentru tapetat
- sare
- piper
Mod de preparare pentru placinta cu carne de pui
Se curata si se toaca ceapa marunt, dupa care se pune la calit în ulei încins. Când ceapa începe sa se patrunda se adauga carnea tocata, sarea si piperul. Se amesteca bine si se lasa la foc mic, aproximativ o jumatate de ora, pâna începe sa-si schimbe culoarea. Când este gata se ia de pe foc si se lasa la racit.
Între timp, se bat cinci oua si se amesteca cu carnea racita. Se aseaza într-o tava tapetata cu ulei si faina, prima foaie, peste care se presara un strat subtire de gris. Se pune amestesul de carne peste prima foaie, dupa care se pune si a doua foaie. Separat, se face un amestec dintr-un galbenus de ou cu cele patru linguri de lapte si se întinde pe deasupra foii superioare.
Tava se baga la cuptorul încins în prealabil la 180 grade si se lasa în jur de jumatate de ora. Atunci cand placinta începe sa se desprinda de pe marginile tavii înseamna ca e gata.
Se scoate din cuptor se da la rece o jumatate de ora, apoi se taie în patratele potrivite.
Pofta buna!