Placinta de dovleac
Ingrediente necesare pentru foile placintei de dovleac:
- faina
- 200 ml ulei
- 1 plic praf de sare
- 200 ml de apa
Ingrediente pentru uns foaia placintei de dovleac:
- 50 ml de ulei
- doua linguri cu faina
Ingrediente necesare pentru umplutura placintei de dovleac:
- un dovleac ras
- 125 g zahar
- gris
- vanilie(optional)
Modul de preparare al placintei cu dovleac:
Dovleacul se curata de coaja si se da prin razatoarea mare. Se pune la calit impreuna cu zaharul circa 10 minute dupa care stingem focul, adaugam vanilia si il lasam sa se raceasca.
Se framanta un aluat din faina, apa, sare si ulei. Se intinde o foaie.
Separat intr-un bol, amestecam 50 ml de ulei cu 2 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie o intindem peste foaie. Rulam si dam la rece o jumatate de ora. Aluatul se imparte in doua parti egale si se intind doua foi.
Ungem tava sau o tapetam cu hartie de copt, punem prima foaie, presaram putin gris si punem compozitia de dovleac. Peste dovleac presaram iarasi gris si punem cea de-a doua foaie. O portionam si o bagam la cuptorul incins in prealabil si se lasa circa 40-45 de minute.
Dupa ce placinta capata o culoare aurie se lasa la racit si se pudreaza.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de placinta de dovleac, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!