Placinta de prune
Ingredientele necesare prepararii placintei cu prune:
- 1 kg prune
- 250 g unt
- 300 g zahar
- 20 g bicarbonat de sodiu
- 250 g smantana
- 1 kg faina
- 2-3 linguri de otet
- sare
Mod de preparare pentru placinta cu prune:
Se taie untul in bucatele mici si se lasa la temperatura camerei.
Intr-un pahar se pune bicarbonatul cu otetul, se amesteca bine si se adauga peste unt impreuna cu zaharul, smantana si un praf de sare. Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se adauga faina pana se obtine un aluat potrivit.
Se imparte aluatul in doua parti egale. Cu o parte de aluat se intinde o foaie si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru. Se pun peste aluatul din tava, peste ele se adauga jumatate din zahar si cealalta foaie. Se baga la cuptorul incins in prealabil si se lasa circa 40-45 de minute. Se lasa la rece apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru placinta cu prune, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!