Placinta dobrogeana
Ingredientele necesare prepararii placintei dobrogene:
- un pachet de foi de placinta (foi subtiri)
- 500 g branza de vaci nesarata
- 500 ml smantana
- 6oua
- 150 ml ulei
Mod de preparare pentru placinta dobrogeana:
Foile se pun cu o zi inainte la dezghetat la temperatura camerei, ca atunci cand se face placinta foile sa nu se rupa.
Branza de vaci se faramiteaza si se amesteca bine cu trei oua si jumatate din cantitatea de smantana.
Foile se ung cu ulei cu ajutorul unei pensule.
Rulourile se fac din doua foi, se ung cu ulei si se pune compozitia de branza si se ruleaza. Doar prima foaie se unge cu ulei iar peste a doua se pune umplutura.
Intre timp, ungem tava cu ulei si asezam rulourile unul langa altul.
Separat, restul de ingrediente se amesteca intre ele iar compozitia obtinuta se adauga peste rulourile din tava si se uniformizeaza bune. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si se lasa aproximativ 45 minute.
Se lasa sa se raceasca si se serveste rece.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru placinta dobrogeana, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!