Poale in brau
Ingrediente necesare pentru aluatul placintelor:
- 650 g faina
- 3 galbenusuri
- 50 g smantana
- 100 g unt
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita de drojdie
- zahar vanilinat
- coaja de la o lamaie
- 100 ml apa
- 100 ml lapte
Ingrediente necesare umpluturii pentru placinte:
- 400 g branza de vaci
- 2 oua
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingura faina
- 75 g stafide
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 1 canuta apa
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de rom
- zahar pentru pudrat la final
Mod de preparare al aluatului pentru placinte:
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul, o lingurita de faina si doua linguri de lapte. Se lasa aproximativ 5 minute la crescut dupa care se amesteca cu celelalte ingrediente. Se framanta bine pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de mana. Se lasa la crescut intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
Mod de preparare al umpluturii pentru placinte:
Intr-un vas potrivit se amesteca branza, faina, esenta de rom, scortisoara, zaharul vanilinat si un ou. Dupa ce aluatul este gata, se imparte in doua parti egale.
Se intinde aluatul, dupa care se imparte in opt parti egale. Pe fiecare fasie de aluat se pune cate o lingura din compozitia de branza si cateva stafide. Se impacheteaza placintele sub forma de plic, apoi se pun apoi intr-o tava tapetata. Se ung cu albus de ou si se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.
Intre timp se face siropul amestecand toate ingredientele. Dupa ce placintele s-au copt se insiropeaza si se pudreaza.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de placinte poale in brau, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!