Porc in sos de mustar
Ingredientele necesare prepararii porcului:
- 400 g pulpa de porc
- 3 linguri faina
- 5 linguri ulei
- sare
- piper
- boia
Ingredientele necesare prepararii sosului de mustar:
- 1 ceapa
- 50 ml vin alb sec
- 200 ml smantana
- 1 ligura plina mustar
- sare
- piper
- apa
Modul de preparare al porcului in sos de mustar:
Carnea se taie felii subtiri, dupa cere se introduc pe rand intr-o punga si se bat precum snitelele.
Feliile se trec prin faina amestecata cu sare, piper si boia, se scutura bine ca sa cada excesul de faina.
Separat, se pune uleiul la incins si se prajesc feliile de carne pe ambele parti, cam trei minute pe fiecare parte. Intre timp, se caleste ceapa tocata pana se inmoaie si apoi se stinge cu vin. Se lasa putin sa se evapore dupa care se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa un minut dupa care se adauga mustarul, se amesteca bine si se mai adauga o jumatate de pahar de apa. Se lasa putin sa fiarba, apoi se pune carnea de porc in sos si se mai tine pe foc cinci minute dupa care se da putin la rece.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru porc in sos de mustar, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!