Prajitura Ana
Ingrediente pentr blat:
- 2 cani zahar
- 2 cani faina
- 8 oua
- 10 linguri apa
- 2 linguri cacao
- praf de copt
Ingrediente sirop:
- 1 litru de apa
- 10 linguri de zahar
- esenta de rom
Ingrediente crema:
- 2 cani de lapte
- 4 linguri faina
- 8 linguri zahar pudra
- 1 pachet unt
- 1 plic de vanilie
- 1 lamaie
Mod de preparare blat:
Zaharul si apa se fierb pana se obtine un sirop ca la dulceata apoi se lasa la rece.
Separat, albusurile se bat spuma tare peste care se pune siropul caldut, cate putin si se amesteca continuu. Galbenusurile se pun pe rand, apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor, de jos in sus. Se pune in cuptorul incins la 170 grade si se tine 35-40 de minute.
Mod de preparare sirop:
Se amesteca apa cu 10 linguri de zahar si se fierb pana obtinem un sirop.
Se lasa la rece si se adauga esenta de rom.
Modul de preparare al cremei:
Se pune laptele peste faina dupa care se pun la foc si se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se da la rece si cand s-a racit se pune zeama si coaja de lamaie amestecand usor. Apoi se amesteca cu untul frecat cu opt linguri de zahar pudra.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua pe orizontala. Se pune prima parte de blat se insiropeaza bine, punem crema (mai oprim putina crema si pentru ornat), insiropam si cea de-a doua parte a blatului si se pune peste crema. Se orneaza cu crema oprita, se lasa la rece si se serveste a doua zi.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru prajitura Ana, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!