PRAJITURA cu 2 crčme
Ingrediente
Blat:
8albusuri,10 linguri zahar,8 linguri nuca macinata,2 linguri faina, praf de copt ,sare
Crema1:
5 galbenusuri,13 linguri zahar, 1 lingura faina, , linguri lapte,50 ml apa
Crema 2
3 galbenusuri,200ml lapte,4 linguri zahar,4 plicuri vanilie,1 plic gelatin,50 ml apa
Blat
8 albu?uri de ou
Se bat cu 10 linguri zahar
Se adauga 8 linguri de nuca macinata, 2 linguri cu vârf de faina ?i 1 praf de copt
Se coace un blat care se taie blatul în doua
Crema 1:
5 galbenu?uri se freaca cu 7 linguri zahar, 1 lingura faina ?i 2 linguri lapte – se amesteca toate.
Se caramelizeaza 6 linguri zahar apoi se adauga cu 50 ml apa
Dupa ce se tope?te zaharul caramel se adauga compozi?ia de mai sus ?i se fierbe la foc mic. Dupa racire se adauga 200 grame unt.
Crema 2:
3 galbenu?uri se fierb cu 200 ml lapte, 4 linguri zahar, 4 plicuri de vanilie pâna se îngroa?e, apoi se adauga 1 plicule? gelatina stins cu 50 ml apa rece ?i se amesteca pâna se îngroa?a. Se lasa la racire apoi se amesteca cu 200 gr fri?ca
Se pune un blat peste care se întinde jumatate din crema 1, apoi jumatate din crema 2, se pune al doilea blat, cealalta jumatate din crema 1 apoi crema 2, iar deasupra se rade ciocolata.