Prajitura cu ciocolata
Ingredientele necesare prepararii prajiturii cu ciocolata:
- 10 linguri de faina
- 25 g cacao
- 5 ml bicarbonat de sodiu
- 7 linguri zahar tos
- 7 linguri de ulei de floarea soarelui
- 150 ml lapte
- esenta de vanilie
- un praf de sare
Ingredientele necesare prepararii glazurii:
- trei linguri zahar tos
- doua lingura de cacao
- 50 ml lapte
- 50 ml iaurt natural
- 150 g zmeura
Modul de preparare al prajiturii cu ciocolata:
Faina, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu se cern intr-un vas mare si se amesteca cu zaharul.
Separat se amesteca uleiul cu laptele, ouale si vanilia. Se bat impreuna cu ajutorul unui mixer pana se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se adauga peste ingredientele uscate si se amesteca bine.
Intre timp se lasa cuptorul la incins la 180 grade, compozitia se adauga in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor pentru circa 30 de minute. Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Mod de preparat glazura:
Intr-o tigaie mica se cerne cacao si se amesteca cu zaharul tos, laptele si iaurtul. Se pune tigaia pe foc si se amesteca continuu pana se obtine glazura.
Glazura se presara peste prajitura iar deasupra se pun fructele de zmeura.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru prajitura cu ciocolata, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!