Prajitura cu cirese
Ingrediente:
- sase oua
- 400 g zahar
- 300 g faina
- 50 ml ulei
- 600 g cirese fara sâmburi
- zeama de la o lamâie si jumatate coaja de la o jumatate de lamâie
- un praf de copt
- zahar praf
Mod de preparare pentru prajitura cu cirese:
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga uleiul si coaja de lamâie si se bat bine cu mixerul. Separat, albusurile se bat spuma, dupa care zaharul ramas se adauga treptat si se amesteca în continuare pâna se obtine o bezea tare. Se amesteca continutul de galbenusuri cu bezeaua obtinuta.
Între timp praful de copt se amesteca cu faina si se adauga peste aluat, amestecând de jos în sus. Aluatul se toarna în tava tapetata cu hârtie de copt si se presara ciresele peste tot prin tava si se baga în cuptorul încins în prealabil la 180 grade pâna se rumeneste. La final se face testul cu scobitoarea, se presara putin zahar praf si se serveste rece.
Pofta buna!