Prajitura cu iaurt
Ingrediente:
- patru oua
- 200 g zahar
- 200 ml ulei
- 200 ml iaurt
- o lingurita bicarbonat
- un plic praf de copt
- faina cât cuprinde pentru un aluat ca de pandispan
- 50 g nuca taiata marunt
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul cu ouale pâna ce zaharul se topeste, apoi se adauga uleiul,putin câte putin, amestecând continuu. Se pune iaurtul se amesteca bine dupa care se pune faina cernuta în ploaie împreuna cu praful de copt, amestecând de jos în sus pâna se obtine o compozitie ca de pandispan.
Se tapeteaza tava cu hârtie de copt, se pune aluatul în tava si se baga la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. Dupa aproximativ 20 de minute se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce prajitura este gata, se presara pe deasupra nuca taiata marunt si nuca de cocos.
Pofta buna!