Prajitura cu lamaie
Ingredientele necesare pentru prepararea foilor:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 250 ml ulei
- 1 lingurita amoniac
- zeama si coaja de la o lamaie
- faina
- sare
Ingredientele necesare prepararii cremei:
- 1 litru lapte
- coaja de la o lamaie
- 4 oua
- 1/4 pachet de unt
- 6 linguri zahar
- 5 linguri faina
- zeama de la o lamaie
Modul de preparare al foilor:
Cele patru oua se freaca cu zaharul si uleiul adaugat treptat, apoi se pune coaja de la o lamaie si sarea. Amoniacul se stinge cu zeama de la o lamaie si se adauga in compozitie. Se pune faina si se framanta. Coca obtinuta se imparte in patru foi care se coc pe dosul tavii.
Modul de preparare al cremei:
Se fierbe laptele. Cand e aproape fiert adaugam untul, zeama si coaja de la o lamaie.
Separat frecam oualele cu zahar si faina pana se omogenizeza. Compozitia obtinuta o adugam peste lapte si o lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Cand crema este gata se pune calduta peste foi.
O presaram cu zahar tos si o lasam la rece.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru prajitura cu lamaie, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!