Prajitura cu mere ?i lamâie
Ingrediente:
- 4 mere
- 4 oua
- 450 gr faina
- trei linguri faina pentru mere
- 200 gr unt
- 200 ml lapte
- 200 gr zahar
- zahar vanilat
- zahar pudra
- un plic praf de copt
- zeama ?i coaja de la o lamâie
- sare
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu zaharul ?i se mixeaza. Apoi se pune, coaja ?i zeama de lamâie, sarea, ouale, unul câte unul, ?i laptele, pu?in câte pu?in pâna se încorporeaza toate ingredientele.
Separat, faina se amesteca cu praful de copt ?i se adauga peste compozi?ia lichida, câte o lingura, mixându-se u?or.
Merele se cura?a, se taie în cubule?e ?i se amesteca cu trei linguri de faina. Se pun apoi în compozi?ia preparata mai devreme ?i se amesteca u?or.
Între timp, se tapeteaza tava cu hârtie de copt, se pune compozi?ia în tava ?i se baga la cuptorul încins în prealabil la 175 grade ?i se lasa o ora.
La final se face testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, se lasa la racit ?i se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!