Prajitura cu ness
Ingrediente blat
- sase albusuri
- 350 g zahar
- 350 g nuca prajita si macinata
- trei linguri faina
- doua plicuri zahar vanilat
- un vârf de cutit de sare
Ingrediente crema
- sase galbenusuri
- sase linguri zahar pudra
- patru lingurite nes
- un pachet de margarina
Mod de preparare blat
Se bat cele sase albusuri spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine. Se pune vasul pe o baie de abur si se amesteca continuu pâna când se îngroasa crema, apoi se adauga un sfert din nuca, faina, zahar vanilat si sare. Se amesteca bine dupa care se împarte compozitia în doua si se întind doua foi care se coc pe dosul tavii.
Mod de preparare crema
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pudra pe o baie de aburi. Când începe sa se îngroase crema se adauga nesul si margarina si se omogenizeaza bine. Se lasa la racit o jumatate de ora, dupa care, se întinde jumatate din crema între doua foi, iar crema ramasa se întinde deasupra si se presara restul de nuca.
Pofta buna!