Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema
Ingredientele necesare prepararii blatului pentru prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema:
- 4 albusuri
- 300 g zahar
- 250 g nuca de cocos
Ingredientele necesare prepararii stratului de ciocolata:
- 2 linguri zahar
- 1 lingura ness cafe
- 100 g ciocolata amaruie
- putin lapte sau smantana de frisca (2-3 linguri)
Ingredientele necesare prepararii cremei:
- 1 cutie de smantana pt frisca 38% grasime
- 1 plic praf instant de budinca de vanilie
Ingredientele necesare pentru decorarea prajiturii:
- ciocolata rasa
Mod de preparare al prajiturii cu nuca de cocos, ciocolata si crema:
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana rezulta o spuma tare si lucioasa. Se pune si nuca de cocos, apoi se amesteca cu o paleta. Se pune compozitia la copt, la 160 grade, pana se aureste deasupra.
Se lasa la racit, fara sa fie scoasa din hartia de copt, fiindca blatul e foarte casant.
Pentru stratul de ciocolata, se pun toate ingredientele intr-un vas folosind metoda bain-marie pana se omogenizeaza dupa care se pune imediat peste blatul racit.
Pentru crema de vanilie se pune impreuna smantana cu praful si se mixeaza. Crema rezultata se pune peste stratul de ciocolata.
Se rade deasupra ciocolata si se pune la frigider cateva ore inainte de servire.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!