Prajitura cu nuca si gem
Ingrediente pentru prepararea prajiturii cu nuca si gem:
- 12 linguri de zahar
- 12 linguri de ulei
- 12 linguri de apa
- faina
- coaja de la o portocala
- esenta de rom
- 800 g gem de prune
- 100 g nuca
- zahar pudra
- apa
Mod de preparare al prajiturii cu nuca si gem:
Apa, uleiul si zaharul se amesteca bine, se bat usor cu mixerul pana se topeste zaharul, apoi se pune praful de copt, coaja de portocala si esenta de rom. Faina se pune treptat si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete. Se ia o bucatica mica din aluat, se pune intr-o punga si se baga la congelator pentru 15 minute. Nuca se pune la prajit, apoi se toaca cu ajutorul unui cutit.
Gemul de prune se amesteca cu nuca prajita.
Separat, se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se intinde o foaie de aluat cu ajutorul unui sucitor, iar foaia obtinuta se pune in tava. Peste foaia din tava se aseaza amestecul de gem cu nuca. Se scoate aluatul din congelator, se da prin razatoare, uniform peste gemul din tava.
Prajitura se baga la cuptorul incins la 175 de grade pentru aproximativ o jumatate de ora. Cand prajitura a inceput sa capete o culoare aurie, se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar.
Se lasa la racit si se acopera cu o folie alimentara si se lasa pana a doua zi.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru prajitura cu nuca si gem , o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!