Prajitura cu suc de rosii
Ingrediente pentru foi
- 15 linguri de zahar
- 15 linguri de ulei
- 15 linguri de suc de rosii
- o lingurita amoniac
- faina cât cuprinde
- sare
Ingrediente pentru crema
- un pachet margarina
- 300 g zahar pudra
- patru linguri gris
- doua plicuri de zahar vanilat
- zeama de la o lamâie
- gem de prune sau caise
- 200 g nuci prajite
- 100 ml apa
Mod de preparare foi
Se face un aluat din faina, zahar, suc de rosii, amoniac si sare. Se framânta bine dupa care aluatul se împarte în patru. Se întind patru foi cu un sucitor si se coc pe dosul tavii.
Se încinge cuptorul la 170-180 de grade si înainte de a introduce tava în cuptor, foile se înteapa din loc în loc cu o furculita. Se lasa la cuptor circa 7-10 minute si se verifica. Daca la margini a început sa capete cuoarea maronie, este semn ca foaia pentru prajitura cu suc de rosii este gata.
Mod de preparare crema
Grisul se fierbe împreuna cu apa amestecând continuu si se lasa la racit.
Margarina se freaca cu 250 g zahar. Se adauga treptat grisul, zaharul vanilat si zeama de la o lamâie.
La final, prajitura cu suc de rosii se monteaza astfel:
Între foi se pun doua straturi de crema, iar la mijloc un strat de gem cu nuci (foaie-crema-foaie-gem-foaie-crema-foaie).
Se pudreaza cu zahar si se da la rece. Se taie a doua zi.
Pofta buna!