Prajitura de visine
Ingrediente:
- 400 g faina
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri zahar pudra
- 3 linguri cacao neagra
- 3 linguri dulceata de visine
- 200 cana apa
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Se adauga într-un vas zaharul, uleiul, apa, faina si zaharul vanilat. Se amesteca pâna se obtine o compozitie omogena si se împarte in doua parti egale. Într-una din compozitii se amesteca dulceata si cacao, iar în cealalta nuca de cocos.
Separat, se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu hârtie de copt si se pun cele doua compozitii, prima data compozitia cu visine apoi cea cu cocos si amestecam usor cu o furculita.
Se baga prajitura la cuptorul încins la 180 de grade si se lasa aproximativ 35-40 de minute apoi se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la rece apoi se portioneaza.
Pofta buna!