Prajitura tavalita
Ingredientele necesare pentru prepararea blatului prajiturii tavalite:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 150 ml lapte
- 350 g faina
- 50 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri miere
Ingredientele necesare pentru prepararea sosului de ciocolata:
- 150 g unt
- 160 ml lapte
- 150 g cacao
- 100 ml apa
- 150 g zahar
- 100 g ciocolata
- 300 g nuca de cocos
Modul de preparare al blatului prajiturii tavalite:
Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana cand zaharul se topeste, apoi se adauga laptele, mierea si uleiul si se omogenizeaza. Faina impreuna cu praful de copt, se cerne peste compozitia lichida si se amesteca bine pana se obtine un aluat.
Separat, se tapeteaza tava cu hartie de copt si unt. Se pune aluatul si se baga la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Se lasa aproximativ o jumatate de ora. Dupa ce prajitura este gata, se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca dupa care se taie in patratele.
Modul de preparare al sosului de ciocolata:
Se ia o cratita potrivita in care se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pune pe foc, amestecand continuu cu ajutorul unui tel. Cand sosul a inceput sa fiarba se ia de pe foc. Bucatile de prajitura se scufunda in sos, pe ambele parti, apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Se lasa la racit in frigider cateva ore.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de prajitura tavalita in nuca de cocos, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!