Prajiturile lui Mos Craciun
Ingrediente necesare pentru prepararea prajiturilor de Craciun:
- 150 g margarina
- 200 g faina
- 100 g zahar
- 100 g nuci macinate
- esenta de rom
- coaja de la o lamaie
- apa
- zahar pudra
- sare
Modul de preparare al prajiturilor de Craciun:
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga esenta de rom, un praf de sare, coaja de lamaie rasa. Dupa ce s-au amestecat bine se pun si nucile impreuna cu faina si apa. Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Compozitia obtinuta se infoliaza si se baga la rece pentru doua ore.
Apoi se intinde o foaie de jumatate de centimetru grosime si se taie in forma de bradut. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se baga la cuptorul incins in prealabil, se lasa aproximativ 10 minute.
La sfarsit, prajiturile se pudreaza cu zahar si se pun frumos pe o farfurie din care sa guste mosul.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de prajituri pentru Mos Craciun, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!