Pui cu legume
Ingredientele necesare prepararii puiului cu legume:
- 1 pui mare
- sare
- piper
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 capatana de usturoi,taiat in doua pe orizontala
- 2 lamai
- 1 legatura de cimbru
- rozmarin
- 200 g morcovi
- 400 g cartofi noi
- 100 ml vin alb sec
- 300 ml fond pasare
Modul de pregarire al puiului cu legume:
Se freaca puiul cu sare, piper si putin ulei de masline. Se pune puiul in tava, in interiorul lui se pune jumatate capatana de usturoi,doua jumatati de lamiae si cateva fire de ierburi.
Se pune in cuptorul incins la 230 grade pentru 20-25 minute apoi scoate tava. Adauga morcovii si cartofii taiati bucati mai mari.
Pune in jurul puiului cealalta jumatate de usturoi, lamaile si ierburile. Stropeste si puiul si legumele cu ulei de masline, apoi presara sare si piper. Scade temperatura cuptorului la 200 grade, apoi pune din nou tava in cuptor pentru 30-40 minute pana cand puiul se rumeneste bine si este bine patruns.
Cand este gata se scoate puiul pe un platou si se acopera cu folie. Legumele se scot intr-o farfurie, se acopera si se tin calde.
Sosul ramas in tava se amesteca cu vinul,fondul de supa si se fierbe pana scade la jumatate.
Sosul obtinut se toarna peste puiul portionat si legume.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru pui cu legume, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!