Pui cu usturoi
Ingredientele necesare prepararii puiului cu usturoi:
- 1 pui de 1 kg
- 50 g unt
- 3 catei usturoi
- patrunjel
- 1 lingura boia
- 1 lamaie
- sare
- piper
Modul de preparare al puiului cu usturoi:
Spalati puiul si lasati-l sa se scurga. Desprindeti usor pielea de pe piept, pulpe si spate. Atentie sa nu rupeti pielea!
Amestecati untul(trebuie sa fie la temperatura camerei) cu sarea, piperul, patrunjelul si cu usturoiul zdrobit.
Masati puiul pe sub piele cu amestecul de unt peste tot. Dupa ce ati terminat de uns puiul pe interior, adaugati putin unt peste piele si masati pana cand acesta este uns complet. Condimentati cu boia si sare puiul si puneti-l intr-o tava.
Introduceti lamaia in carcasa puiului.
Puneti tava la cuptor, la o temperatura de 170 grade timp de 30 minute, apoi cresteti temperatura cuptorului la 200 grade pentru 15-20 minute.
Scoateti puiul si lasati-l sa se raceasca. Nu va faceti griji! Fibrele puiului se vor relaxa si vor trage inapoi toate sucurile si untul pe care le-au respins din cauza caldurii. Reglati cuptorul aproape de temperatura maxima si introduceti iar puiul pentru aprox 20 min sa se rumeneasca pielea.
Se poate servi cu ce garnitura doriti si puteti folosi si sucul ramas in tava la care mai adaugati zeama de lamaie.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru pui cu usturoi, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!