Pui in crusta de ou cu boia
Ingrediente:
- 2 ciocanele de pui
- 2 pulpe superioare de pui
- 750 ml lapte integral
- 1 ou
- 125 gr faina
- 300 ml ulei
- o lingurita boia iute
- sare
Mod de preparare:
Carnea de pui se pune intr-un vas mare. Se toarna peste ea laptele si se presara putina sare. Se acopera cu folie alimentara si se baga la frigider pentru doua ore.
Dupa ce au trecut cele doua ore, se rastoarna continutul vasului intr-o cratita, se pune la fiert la foc mic pana cand carnea s-a patruns.
Se scot bucatile de carne pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Separat, intr-o punga de plastic se amesteca faina cu boiaua si putina sare, se amesteca bine, apoi se da carnea prin ou si amestecul de faina. Intre timp, se pune uleiul la incins, se pune carnea si se lasa sa se prajeasca aproximativ 2 minute pe fiecare parte, pana cand pielea devine crocanta.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de pui in crusta de ou cu boia, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!