Rulada cu mere de post
Ingrediente
- 500 g faina
- un cub drojdie
- patru mere potrivite
- 200 g zahar
- o linguri de gris
- scortisoara
- 200 ml apa
- sare
Mod de preparare
Drojdia se freaca cu putin zahar, o lingura de faina, 50 de ml de apa calda si se lasa la crescut. Faina cernuta se amesteca cu sarea si drojdia crescuta. Se framânta cu restul de apa calduta pâna se obtine un aluat ca de pâine si se lasa la dospit.
Între timp, merele se spala, se curata, se dau pe razatoare si se calesc împreuna cu zaharul si scortisoara. Se lasa merele la racit. Dupa ce aluatul s-a dospit, întindem o foaie peste care presaram grisul apoi merele si rulam foaia. Se pune rulada în tava unsa cu ulei si tapetata, se unge cu miere si se mai lasa 5-10 minute la crescut. Se pune la cuptorul încins în prealabil, se lasa aproximativ 15-20 minute la foc mediu.
Pofta mare!