Rumba
Ingrediente blat
- doua foi napolitane
- sapte oua (albusurile)
- doua linguri faina
- o cana zahar
- 200 g nuci prajite si tocate
- 100 g stafide
- 200 g rahat
- 100 g ciocolata amaruie
- un praf de copt
Ingrediente crema
- sapte galbenusuri
- sapte linguri zahar pudra
- doua linguri lapte dulce
- un pachet unt
Ingrediente glazura ciocolata
- 200 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- cinci linguri lapte
Mod de preparare blat
Se bat albusurile spuma împreuna cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mai bat trei minute. Faina cernuta se presara împreuna cu praful de copt peste albusurile batute, apoi se pun si celelalte ingrediente, nucile, stafidele, rahatul si ciocolata taiate cubulete. Se amesteca usor, de jos în sus si se pune compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Se baga la cuptor, încins la 170 de grade, timp de 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate si se lasa la rece.
Mod preparare crema
Se freaca galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de abur, pâna se face o crema omogena si se da la rece.
Între timp, se freaca untul cu mixerul pâna iese apa din el, apoi se amesteca cu crema de galbenusuri.
Mod de preparare glazura
Se pun 200 g ciocolata la topit pe baie de abur cu untul si laptele pâna se topeste ciocolata si se omogenizeaza glazura. Se lasa la rece câteva minute.
Prajitura Rumba se monteaza astfel
Se pune o foaie de napolitana peste care se toarna jumatate din crema, apoi blatul si crema ramasa, dupa care se pune a doua foaie de napolitana. Peste ea se toarna glazura.
Pofta buna!