Salata de bouef
Ingrediente salata bouef
- 600 g carne de vita
- sase cartofi
- patru morcovi
- 150 g mazare
- 300 g castraveti murati
- 300 g gogosari murati
- trei galbenusuri fierte pentru maioneza
- trei galbenusuri crude pentru maioneza
- ulei cât cuprinde
- zeama de la o lamâie
- o lingura mustar
- sare
Ingrediente decor
- trei-patru linguri maioneza
- patru oua fierte
- patrunjel
- masline
Mod de preparare salata
Gogosarii si castravetii se taie cubulete si se pun într-o strecuratoare la scurs.
Cât timp se scurg, carnea de vita se pune la fiert într-o oala cu trei litri de apa si o lingura de sare. Dupa primul clocot, se arunca prima apa, se spala bine si se pune din nou la fiert.
Într-o alta oala, se pun la fiert cu apa si sare, cartofii si morcovii necuratati de coaja.
Mazarea se pune si ea la fiert într-o oala mai mica, pâna când se patrunde.
Se scoate rasolul fiert, carnea de vita fiarta si se lasa sa se scurga, dupa care se toaca marunt. Cartofii si morcovii se decojesc si se taie cubulete. Se pun toate într-un vas încapator. Se face maioneza din cele sase galbenusuri, amestecând continuu si adaugând ulei si putina zeama de lamâie.
Se amesteca toate ingredientele se pune mustarul, maioneza si se potriveste cu sare.
Salata se pune pe un platou si se îmbraca într-un strat de maioneza si pe margini se pun felii de oua si masline.
Deasupra se presara frunze de patrunjel.
Pofta buna!