Salata de ciuperci cu maioneza
Ingredientele necesare prepararii salatei de ciuperci cu maioneza:
- 1 kg ciuperci
- 4 oua
- 200 ml ulei
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 l apa
- 3 catei usturoi
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare al salatei de ciuperci cu maioneza:
Maioneza se face dintr-un galbenus fiert si trei galbenusuri crude, ulei, zeama de lamaie si usturoiul pisat, amestecand continuu.
Separat, ciupercile se spala, se taie feliute si se pun la fiert intr-un litru de apa cu o lingura de zeama de lamaie si se lasa aproximativ 20 de minute.
Cand s-au racit ciupercile, se scurg de zeama si se lasa la racit, apoi se amesteca cu maioneza. Compozitia se potriveste cu sare si piper si se presara marar tocat.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru salata de ciuperci cu maioneza, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!