Salata Orientala
Ingrediente salata Orientala
- 1,5 kg cartofi rosii
- 2 cepe rosii
- 4 gogosari acri
- 4 castraveti acri
- 150 g masline
- sare
- piper
- zeama de la o lamaie
- ulei
- marar
Mod de preparare salata orientala
Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu apa, sare ( ca sa nu se zobeasca). Separat, tocam ceapa in feliute subtiri, castravetii si gogosarii ii taiem cubulete.
Cand s-au fiert cartofii ii lasam la scurs si la racit. Peste ceapa punem zeama de la o lamaie si ulei de masline, lasam sa se marineze in acest amestec timp in care curatam cartofii.
Cartofii se curata de coaja cat sunt inca calzi. Ii taiem cubulete ii adaugam peste amestecul de ceapa, ulei si zeama de lamaie. Punem maslinele, castravetii si gogosarii si amestecam usor. Se potrivesc cu sare si piper, apoi adaugam mararul tocat marunt.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei de salata orientala, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!