Salau cu legume
Ingrediente
-1 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 3-4 cartofi, 2 oua, 1 lingura smintina, unt, 1 lingurita faina, patrunjel tocat, sare, zeama de lamaie, sfecla rosie
Mod de preparare
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa si patrunjelul. Cand este fiert se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase. Se asaza pe o farfuriesi se stropeste cu zeama de lamaie.Se scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele si in ea se pun la fiert cartofii. Dupa ce au fiert se taie in cuburi. Se prajeste intr-o cratita untul cu faina si se stinge cu o ceasca de zeama de peste, se lasa sa mai dea cateva clocote, amestecand pentru a se evita formarea cocoloaselor, apoi se adauga galbenusurile frecate cu smantana. Se trage cratita de pe foc, se pun in ea cartofii taiati cuburi, sarea si se amesteca.Apoi se toarna peste salau, iar deasupra se pune putin patrunjel tocat. In jurul pestelui se asaza sfecla rosie fiarta si tinuta in otet.