Saratele cu branza
Ingredientele necesare prepararii saratelelor cu branza:
- 250 gr aluat foietaj
- 200 gr telemea sarata
- 2 galbenusuri
- 2 linguri lapte
Mod de preparare al saratelelor cu branza:
Presaram masa de lucru cu faina si intindem foietajul in strat subtire. Batem galbenusurile cu laptele si intindem pe toata suprafata foietajului cu o pensula de patiserie. Radem deasupra branza pe razatoarea mica. Suprapunem foaia de la jumatate peste cealalta si presam usor ca sa se lipeasca. Taiem fasii inguste pe lat.
Se obtin pana la 15 fasii. Ungem deasupra cu galbenus. Optional puteti presara chimen sau susan. Rasucim fiecare fasie si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul preincalzit la foc mare pana se rumenesc frumos.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru saratelele cu branza, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!