Supa crema de dovleac
Ingrediente necesare pentru prepararea supei crema de dovleac:
- 1 dovleac potrivit
- 1 telina
- 2 cepe
- 1 radacina de patrunjel
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare al supei crema de dovleac:
Dovleacul se curata, se taie cubulete si se pune intr-o oala pentru ciorba.
Patrunjelul se spala si se toaca marunt, ceapa se pune intreaga iar telina si radacina de patrunjel se spala si se curata de coaja si se taie in functie de preferinte.
Toate legumele se pun peste cubuletele de dovleac si se pun sa fiarba in apa cu sare si doua linguri de ulei.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand s-au fiert toate legumele se scoate ceapa iar restul legumelor se mixeaza cu ajutorul unui blender. Piureul de legume se amesteca cu zeama in care au fiert legumele. Se mai pune pe foc circa 5 minute, se potriveste cu sare si piper si se serveste cu verdeata deasupra.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru supa crema de dovleac, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!