Supa crema de rosii cu crutoane
Ingredientele necesare prepararii supei crema de rosii:
- 6 rosii
- 2 linguri bulion
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ardei iute rosu
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 lingurita de zahar
- sare
- piper
- crutoane pentru servire
- smantana dulce pentru servire/decor
Mod de preparare pentru supa crema de rosii cu crutoane:
Se decojesc rosiile si se toaca marunt. Cartoful, ceapa si usturoiul se curata si se toaca. La ardei se scot semintele si se toaca marunt.
Separat, se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata, usturoiul si ardeiul iute. Dupa ce s-au calit se adauga si bulionul si se amesteca des. Se pun si cartofii impreuna cu apa. Se lasa la fiert aproximativ 40 de minute, se adauga busuiocul, zaharul, sarea si piperul dupa gust. Se mai lasa aproximativ cinci minute pe foc. Cand este gata se strecoara si legumele se pun intr-un blender la pasat.
Se amesteca pasta obtinuta cu zeama de ciorba si se poate servi cu crutoane si smantana dulce.
Acum ca ai ajuns la cea mai distractiva parte a retetei pentru gustoasa supa crema de rosii cu crutoane, o poti savura linistit singur sau impreuna cu cei dragi! Pofta buna!